Близо година след имплозията на подводницата Титан, инвеститор в недвижими имоти

...
Близо година след имплозията на подводницата Титан, инвеститор в недвижими имоти
Коментари Харесай

Титан беше измишльотина: Милиардер ще пътува с нова подводница до Титаник

Близо година след имплозията на подводницата " Титан ", вложител в недвижими парцели разгласи, че ще пътува с подводница до " Титаник ", с цел да потвърди, че това е безвредно пътешестване.

През юни 2023 година подводницата " Титан "  се взриви под водата, убивайки петимата души на борда и предизвиквайки паника за сигурността на рисковия туризъм. Не всички обаче са се отказали да изследват " Титаник " и нова подводница от Triton, компания, която създава лични подводници, ще води Лари Конър в океанските дълбини, с цел да посети емблематичния транспортен съд.

Billionaire taking new sub to Titanic wreck calls Titan a " contraption "
— Newsweek (@Newsweek)
„ Той ми се обади и сподели: „ Знаеш ли, това, което би трябвало да създадем, е да изградим подводница, която може да се гмурка до [дълбочини на равнище " Титаник " ] неведнъж и безвредно и да показва на света, че вие ​​можете да извършите това и че Титан беше измислица " , сподели Патрик Лахи, съосновател и основен изпълнителен шеф на Triton, пред The ​​Wall Street Journal .

Лахи сподели на изданието, че имплозията на подводницата OceanGate е имала " вцепеняващ резултат " върху интереса към транспортните средства на Triton. Той добави, че това повдига " остарели легенди, че единствено вманиачен човек " би се спуснал под водата в едно от транспортните средства.

„ Искам да покажа на хората по света, че макар че океанът е извънредно всесилен, той може да бъде прелестен, прелестен и в действителност изменящ живота, в случай че го извършите по верния метод “ , сподели Конър пред The ​​Wall Street Journal .

Подводницата " Титан "  е проектирана да води туристи до останките на " Титаник ", ситуирани на към 4 км под повърхността на Северния Атлантически океан. Тя избухна по време на спускането си, убивайки английския бизнесмен Хамиш Хардинг, пакистанския вложител Шахзада Дауд и неговия наследник Сюлеман, френския водолаз Пол-Анри Наржеоле и основния изпълнителен шеф на OceanGate Стоктън Ръш.

Разследването на детонацията към момента продължава, само че Дейвид Локридж, някогашен шеф на морските интервенции на OceanGate, изрази опасения за сигурността преди детонацията. В правосъдно дело от 2018 година Локридж сподели, че е бил уволнен, тъй като е изразил терзанията си по отношение на дизайна и тестването на корпуса. Той предизвести, че системата за тестване няма да открие сериозни дефекти и грешките могат да бъдат пагубни поради океанското налягане.

OceanGate даде обещание да сътрудничи на следствието и спря пътуванията си след имплозията.

Billionaire taking new sub to Titanic wreck to prove it's safe after OceanGate
— MirrorUSNews (@MirrorUSNews)
Констатациите от настоящите следствия от Бреговата защита на Съединени американски щати и други организации ще бъдат споделени с Международната морска организация и други съответни органи, с цел да се подобрят световните стандарти за сигурност при интервенции с подводни машини.

Приключенецът Конър, чиято чиста стойност възлиза на 2 милиарда $ според Forbes, е пътувал до Космоса, състезавал се е с коли, летял е с военен аероплан и е сложил международен връх на Гинес за най-високо образуване на HALO по време на скок с парашут, според уебсайта на неговата компания. Той също по този начин е пътувал с Патрик Лахи до най-дълбоките елементи на океаните с подводница Triton.

Двамата ще създадат пътуването с Triton 4000/2 Abyssal Explorer, макар че не е ясно по кое време ще се организира то.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР